torsdag 27 juni 2019

Glöm mig inte

Glöm mig inte (2009)av Anne Cassidy är en spänningsroman för unga. Enligt Wikipedia specialiserar sig Anne på deckare och thrillers för tonåringar. Jag tyckte om den här boken/berättelsen läste snabbt för jag ville veta hur det skulle sluta. Stella har just gått ut sista årskursen på High School. Hon bor med sin mamma i ett villaområde. Ett grannbarn/baby blir bortrövat och plötsligt är allt förändrat för Stella. Hennes mamma som kom hem sent kvällen innan blir misstänkt för att ha gjort något med barnet. Stella förstår att mamman inte säger sanningen i polisförhöret. 
Berättelsen utspelar sig i två olika tidsperspektiv, ett i nutid och ett när mamman var 18 år, för då hände något i hennes liv som hon har hållt hemligt i alla år. Stella har en pojkvän som hon inte är direkt kär i, han försöker stötta både henne och mamman, men Stella hade önskat att han bara varit en kompis inte hennes kille.
Handlingen byggs upp på ett bra sätt för läsaren och det är helt klart en bok jag kan rekommendera även om man inte är i målgruppens ålder som är 12-15 år. 

2 kommentarer: