fredag 24 november 2017

Davidsstjärnor

Davidsstjärnor (2013) av Kristina Ohlsson är femte boken om Fredrika Bergman och Alex Recht. 
Även Peder Rydh och Elen Lundell från tidigare delar är med i handlingen.
Från baksidetext:
"Här ställs de inför en av de svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren leder utredarna till en och samma plats: Israel" 
En förskollärare på en judisk skola i Stockholm blir nerskjuten  på skolgården och strax därefter saknas två pojkar vars föräldrar är medlemmar i den judiska församlingen. Peder Rydh har just anställts som säkerhetschef i församlingen. Alex Rechts arbetsgrupp är de som får utreda mord och försvinnanden från polisens sida. Det hela mynnar ut i en komplicerad jakt på misstänkta personer. Det är mycket spännande och Kristina Ohlsson har även lagt in en spännande cliffhanger som får sitt svar på de sista sidorna.
Jag bläddrade i en gammal veckotidning där det var en snabbintervju med några deckarförfattare med bland annat Kristina Ohlsson, och svaret på frågan vilken bok hon är mest nöjd med svarade hon Davidsstjärnor.
I slutet av boken (Pocketupplagan) har Kristina skrivit en rätt lång berättelse om sig själv, skrivandet och om denna boks tillkomst, och jag förstår även där att hon känner sig nöjd med Davidsstjärnor då hon länge velat skriva en handling där Israel är med.
Nu har jag kvar att läsa Syndafloder i denna serie, och jag har hittills inte blivit besviken. Kristina har ju efter denna serie skrivit en ny serie för vuxna samt flera barn och ungdomsböcker kommer absolut läsa mer av henne framöver. 

2 kommentarer:

  1. Med tanke på handlingen tycker jag titeln kunde varit Papperspojkar. Tänkte skriva det i blogginlägget, men hoppade det. Den som läst förstår varför jag tycker det.

    SvaraRadera