I förra veckan var jag på en jättetrevlig författarkväll som anordnades av Akademibokhandeln.
Tre författare berättade om sina nyutgivna böcker, och ett gemensamt tema för deras böcker är Andra världskriget och rubrikfrågan för kvällen var: Hur har andra världskriget präglat Sverige?
Först ut var Martin Österdahl som kommit ut med sin debutbok, en thriller med titeln Be inte om nåd. Tror att den är både intressant och spännande. Handlingen utspelar sig 1996, men den knyts ihop med händelser 1944.
Sen berättade Elisabet Nemert om sin nyutkomna bok Vargarnas tid med underrubrikerna : " Andra världskrigets Sverige - Ett livsavgörande möte -Två människors kamp för det goda" Jag har inte läst något av henne tidigare, men blev klart nyfiken på hennes författarskap.
Sist ut var Stefan Einhorn, som med humor berättade om hur hans bok Pappan kom till.
Boken är en skönlitterär lek där fakta blandas med fantasi. Stefan delgav en del om sin uppväxt, som jag gissar är med i boken. Även denna bok kan ju knytas till andra världskriget, då Stefans båda föräldrar kom till Sverige som Judiska flyktingar.
Alla tre författarnas berättelser, om hur böckerna kommit till, och om vad de haft för idé när de börjat skriva, var väldigt intressant att få ta del av.
alltid lika trevligt att lyssna på författare.
SvaraRaderaJa det är ju det och denna gång till och med tre på samma kväll :-)
SvaraRadera