torsdag 25 augusti 2016

Kärleken kommer och Kärleken går


Kärleken kommer och Kärleken går (2016) av Stefan Åberg  Är en fristående uppföljare till Vid fyrtio börjar livet. Båda utspelar sig i Malmö, och några karaktärer är med som bipersoner från första boken. Det har gått ungefär 15 år sedan handlingen i  Vid fyrtio börjar livet. Temat i båda böckerna handlar om kärlek och relationer. I  Kärleken kommer och Kärleken går får läsaren följa två par under en för dem händelserik tid under 2014. Varje kapitel talar om vilken dag det är. Paren är Erna och Robert och Ernas dotter Cecilia och hennes man Andreas, de har en femårig dotter. Det knakar i fogarna i båda relationerna och som läsare får man följa utvecklingen och hur de olika personerna tänker om sitt handlande. Det är mycket dialoger och här har Stefan Åberg lyckats, det känns naturligt och inte tillkonstlat.
Jag läser boken snabbt och det är stundtals riktigt spännande.
Robert är lärare men har författarambitioner och jobbar med ett manus som han vill ha utgivet. Han gör ett besök på bokmässan med en kompis som är bokhandlare. Här kan man ju spekulera vad som är författarens egna erfarenheter av mässan. Jag undrar även om Stefan Åberg själv har erfarenhet från skolvärlden då han beskriver Roberts tillkortakommanden som lärare i den verklighet som skolan befinner sig i idag. 
Som helhet tyckte jag om Kärleken kommer och kärleken går och kan rekommendera den, man kan sammanfatta den som en roman om relationer som utspelar sig i nutidens Sverige. 

Tack till Stefan Åberg och Andra rum förlag för recensionsbok.

Andra som bloggat om boken:

Boklysten 
Midnatts ord


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar