onsdag 10 december 2014

Oskuld och erfarenhetOskuld och erfarenhet av Tracy Chevalier (2007)

"Året är 1792. Frankrike skakas av revolutionen. I England växer fabrikerna upp och storstadslivet i London präglas av trängsel och fattigdom, men också av nöjen som cirkus, parader och fyrverkerier.
Hit anländer stolmakare Thomas Kellaway med sin familj för att arbeta som snickare åt den store Philip Astley och hans cirkus. De kommer från en lantlig miljö och det tumultartade, hårda storstadslivet påverkar dem alla. Men det är sonen, Jem, som snabbast anpassar sig tack vare den växande vänskapen med Londonflickan Maggie, en överlevare med en mörk hemlighet. Jem och hans syster Maisie lär också känna den märklige mannen i grannhuset  diktaren och konstnären William Blake. Han ses som en udda figur, inte bara för sina dikter och bilder, utan också för att han är öppen anhängare av den franska revolutionen."


 Jag hade inte mycket kunskap om vem William Blake var, skall erkännas att det nog bara var namnet som kändes bekant. Det är väl just detta med att Tracy Chevalier läggger in historiska personer och händelser i sina romaner som gör att jag gillar hennes romaner.Just historien i den här boken fångade mig inte lika mycket som de andra böckernas historier gjort. Ser ändå fram emot att läsa hennes senaste roman Den sista fristaden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar