tisdag 11 oktober 2022

Isbrytare

 

Isbrytare (2021) av Kristina Ohlsson Är andra delen i August Strindberg-serien. Jag har tyckt mycket om både denna och den första delen Stormvakt. Snart kommer den tredje delen ut med titeln Skuggläge, och det ser jag fram emot. 

Förlagets text:
"En iskall januarinatt skakas den paradisiska tillvaron av en brand som ödelägger två sjöbodar. Den ena är Augusts och den andra ägs av Axel Ehnbom, en äldre man som bott på Hovenäset i hela sitt liv. Kriminalinspektören Maria Martinsson sliter med utredningen som snabbt utvidgas till att även omfatta ett mord. Någon på Hovenäset ruvar på riktigt mörka hemligheter. Samtidigt närmar sig faran från ett helt annat håll. Snart går varken Maria eller August säker…"

Det är spännande och jag sträckläste den.
Kristina Ohlsson har verkligen lyckats skriva en spänningsserie med ett persongalleri som jag gillar. Särkilt huvudkaraktären August Strindberg som startat upp en antikvitetsbutik och har intressen som bakning och läsning, vem kan motstå det? En bokcirkel finns också med i handlingen så på många sätt är det mysig idyll men samtidigt skakas det om ordentligt med en ondska och rädsla som drabbar karaktärerna rejält. Dessa böcker bör som de flesta serier läsas i ordning.

1 kommentar: