söndag 6 maj 2018

Det som ingen ska veta

Det som ingen ska veta (2003) av Kristina Olsson är en bok som jag skrev upp på min mycket långa lista med intressanta böcker för längesen.
Från baksidetexen:
"Det ingen ska veta" handlar om sprickan mellan hur vi är och hur vi vill vara. Vilka är våra fantasier och drömmar?"
Kanske när jag läst detta skulle tänkt att det inte är en bok för mig, för något som var så rörigt vet jag inte om jag läst. Vad händer i huvudkaraktären Pias verklighet och vad är fantasi och drömmar? Kanske jag skulle förstå det bättre vid en omläsning.
Pia och Bengt har varit gifta i över tjugofem år och har fyra barn. Deras yngsta dotter säger att hon vill konfirmera sig och har då bestämt en kyrka som inte är den som ligger närmast. Prästen i den aktuella kyrkan är högkyrklig och han är en stor kraftig och bestämd man. Pia följer med dottern på den första träffen för de blivande konfirmanderna och hon talar om för prästen att dottern inte är döpt. Att dottern inte är döpt beror på att Pia och Bengt inte är troende, de är ateister. 
Pia umgås i en grupp av kvinnor som diskuterar livsfrågor, lite New age kan man kanske säga. Pia börjar fantisera om prästen, hon följer efter honom några gånger. Jag tycker som sagt att det här blev en enda röra tyvärr rekommenderar jag inte den här boken, men det är ju alltid så att någon annan kan gilla det jag inte gillar. Kanske jag gillat det om handlingen hade berättas på ett helt annat sätt.

2 kommentarer: