tisdag 23 januari 2018

Lyckostigen

Lyckostigen (2012) av Anna Fredriksson är den andra boken jag läst av henne. Tidigare har jag läst Sommarhuset. 
Boktiteln anspelar på att Johanna en av de tre karaktärerna i boken bor där. Johanna är inte lycklig trots gatans namn. Hon är skild och har två tonårsdöttrar som har det jobbigt i skolan. För att klara av ekonomin är hon beroende av att hennes exman Calle för över en summa till henne varje månad. Calle har flyttat till Stockholm där han nu bor ihop med Fanny, en något yngre kvinna. 
Romanen är uppbyggd så att man får följa först Johanna, sedan Kalle och även Fanny. Jag gillade det upplägget och som läsare lär man känna dessa karaktärer riktigt bra. Livet förändras i ett slag för alla och det är intressant att läsa om hur detta påverkar dem och hur de tänker och hanterar denna förändring. Tycker ändå att slutet var lite vagt, men det är ändå en slags förståelse och försoning som sker. 
Anna Fredriksson har ju skrivit några böcker till, alla med olika berättelser men jag tror att det alla är romaner om relationer och hur svårt det kan vara ibland i livet. Jag vill absolut läsa även dem framöver.

1 kommentar:

  1. kanske finns det kvinnor i Sverige som är beroende av mannens pengar, försoning är alltid bra.

    SvaraRadera