lördag 14 november 2015

Novellutmaningen 5-8
Nu i mörka november med  Allhelgonahelgen och Halloween så har jag passat på att läsa två skräcknoveller och även en deckarnovell. De fyra ( Novell 5-8) som jag placerar in på Ugglan och bokens lista är följande:

Utmaning:. Läs en novellLäs en skräcknovell 

Där jag ligger av  Kristofer Leandoer

Läs en novell där ett hus spelar en stor roll

Strandridare av Kristofer Leandor


Läs en deckarnovell 

Dödens ö av Catharina Kjellberg


Läs en novell med en stad i titeln

Två enkelsängar i Rom av John Updike


Tror ingen av dessa blir någon av favoriterna av de noveller som jag får läst under Ugglan & bokens novellutmaning. Två noveller är hämtade ur skräcknovellsamlingen strandridare av  Kristofer Leandoer. Titelnovellen var något överdriven för att vara i min smak, jag gillar mer skräckhistorier som är något mer verklighetstrogna och inte bara öser på i alla hemskheter.  Fanns några andra i denna novellsamling som var mer sansade exempelvis, Där jag ligger

De två andra novellerna av dessa fyra är hämtade ur Noveller för världens barn. Jag har fem sådana böcker (vet inte hur många det finns).
Catharina Kjellberg var ett oskrivet kort för mig men kollade upp henne på Wikipedia. Får då fram att "Dödens ö " är en roman !  Ok i den novellsamling jag läste ur är det en novell, vet inte hur det hänger ihop. 

Två enkelsängar i Rom tyckte jag passade att läsa som en novell "med en stad i titeln" men kan inte säga att jag tyckte den var så där jättebra. Har inte läst något av den författaren tidigare heller. Tror säkert att han kan vara läsvärd men det kanske inte visade sig i en enkel novell.


 

2 kommentarer:

  1. Här var det bara okända noveller. Kul med nya tips.

    SvaraRadera
  2. Ja det finns ju mycket att välja på. Har knappt inte läst noveller tidigare så det är ju lite kul o va med i denna utmaning.

    SvaraRadera