torsdag 11 juni 2020

Älskaren från huvudkontoret

Älskaren från huvudkontoret (2015) av Camilla Grebe har prisats och hyllats, men jag tyckte den var lite seg åtminstone till att börja med. Enligt mig har Camilla låtit karaktärerna tänka bakåt i tiden lite för mycket. Det gör visserligen att man får en gedigen  bakgrund till dessa karaktärers sätt att tänka och bete sig.
Emma en ung tjej jobbar i en klädbutik i Stockholm tillhörande en stor modekedja. En dag kommer  bolagets VD en välkänd person som det skrivs mycket om i skvallerpressen, in och ska köpa en skjorta. Detta blir början på ett förhållande mellan dem. 
När de ska fira förlovning med middag hemma hos Emma kommer han inte och Emma lyckas inte att nå honom på något sätt. Rätt snart hittas en bestialiskt mördad kvinna i hans bostad, något som hamnar på Kriminalpolisen Peter Lindgrens bord.  Till sin hjälp i utredningen av mordet får han beteendevetaren Hanne Lagerlind kanske hon kan kasta ljus över det då hon var med vid en annan mordutredning  som bär tydliga likheter för tio år sedan, ett fall som är olöst. 
Camilla Grebe har efter denna skrivit ytterligare tre böcker i en serie som kallas Flickorna och mörkret Frågan är vill jag läsa dem? Svaret är trots allt att det inte är helt otroligt att jag kommer att göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar