söndag 24 april 2016

Paradisoffer
Paradisoffer av Kristina Ohlsson (2011) är den fjärde boken i serien med Fredrika Bergman och Alex Recht. Det är som vanligt en mycket spännande historia, denna gång om en flygplanskapning med många frågetecken.
På ett fullsatt plan mellan Stockholm och New York hittas ett hotbrev ombord riktat till den Svenska och Amerikanska regeringen. Om inte kraven infrias kommer planet inte att landa med de 400 passagerarna. Dagen innan detta händer har flera ställen i Stockholm bombhotats. Finns det något samband
Det har gått några år sen handlingen i Änglavakter och nu är Fredrika Bergman gift med Spencer och de har två gemensamma barn. De har bott i New York en period men har nu flyttat tillbaka till Stockholm. Fredrika jobbar på  justitiedepartementet och är med o fattar beslut om ett utvisningsärende, och just den person som ska utvisas omnämns i hotbrevet att man skall frige. I hotbrevet är det också ett krav att ett fångläger i Afghanistan ska stängas ner, ett fångläger som inte är officielt. Fredrika får nu återigen jobba med Alex Recht som blir den från polisen som ska arbeta med detta. Från Säpo kommer en kvinna som heter Eden Lundell. De får hela tiden arbeta mot klockan. Handlingen utspelar sig alltså under ett par dygn. 
Kristina Ohlsson har lyckats skriva en bok som man sträckläser den är helt klart mycket spännande. Paradisoffer känns på något sätt aktuell, även om det gått fem år sen den kom ut. 
Nu har jag Davidsstjärnor och Syndafloder kvar att läsa i denna serie med Fredrika Bergman och Alex Recht. Efter denna serie har ju Kristina Ohlsson kommit ut med en ny serie som fått mycket ros så de blir väl även att läsa de böckerna framöver.


Andra som bloggat om boken:

Annikas Litteratur och Kulturblogg  

Lottens bokblogg


2 kommentarer:

  1. Den här tycker jag har varit den bästa i serien, men det kan bero på temat. Just det som händer är ett av mina skräckscenarion.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag håller med dig att den var bra, och visst jag ju blev ju inte mindre flygrädd av att läsa den.

      Radera