söndag 3 april 2016

Charmen med tarmen

Charmen med tarmen -  Om ett av kroppens mest underskattade organ av Giulla Enders (2015) Är vad jag tycker ungefär som en "bajsbok" för vuxna, det finns ju en sådan för barn, Ja Giulia Enderssom som är tysk läkare och forskare har i alla fall skrivit en bok om tarmsystemet där hon förklarar hur detta underskattade organ fungerar. Detta gör hon genom att skriva på ett humoristiskt sätt. Boken har också många teckningar som är enkla och skall illustrera det hon skriver om, jag hade dock lite svårt o hänga med på dessa ibland.
Helt klart är i alla fall att tarmsystemet spelar en stor roll i hur vi mår och att de flesta av oss har för lite kunskap om detta komplicerade och underskattade system. Kanske är det därför den här boken blivit så populär. Man får kunskap om mycket, exempelvis om hur våra organ transporterar maten, varför man kan få sura uppstötningar eller varför man ibland har diarré eller förstoppning. Springmaskar var det intressant att läsa om, något jag aldrig själv har haft.
 Hur tarmen påverkar hjärnan och om hur irriterade tarmar och stress hör ihop är rubriken på ett intressant kapitel, detta forskas det just nu mycket om.
Allt som allt är det en bok som känns bra att ha läst och som ökat min kunskap om något man inte så ofta talar om. Jag inser också hur komplicerad och fantastisk i minsta detalj som människokroppen är.

Andra som har bloggat om Charmen med tarmen är bland annat:

Beas bokhylla 

Bombono 

4 kommentarer:

 1. maken läste boken, jag lyssnade på henne i Skavlan, klart tarmen viktig.

  SvaraRadera
 2. Det har jag missat att hon var i Skavlan, det förstår jag var intressant att se o höra.

  SvaraRadera
 3. Tack för att du har skrivit om den bok, det var första gången jag följt en blogg länk från adlibris. Intressant ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du då hittade till min bokblandning.

   Radera