torsdag 3 april 2014

Habo Kyrka med sina väggmålningar inspirerarSåg i bokhandeln att Ana Porss kommit ut med en fortsättning på sin bok Utan fräls oss ifrån ondo


Fortsättningen heter Sårade själar.
I Utan Fräls oss ifrån ondo skrev Ana om en kvinna bakåt i sin släkt, och hennes öde.  Nu går hon  något framåt i tiden och skildrar några av männen i släkten. I den första boken utspelar sig en del av handlingen i Habobygden och kring Habo Kyrka. Habo kyrka är mycket speciell med sina målningar i kyrkorummet och Ana har inspirerats av detta. 

 Det skall bli spännande o se om även denna del anknyter till Habo kyrka, vilket den borde göra med tanke på att bokens framsida är en interiörbild från kyrkan.
Habo kyrkas målningar  har också inspirerat den omtalade och kontroversiella konstnären Elisabeth Ohlson Wallin till att ge ut en fin fotobok med målningarna. Denna bok går att köpa i kyrkan eller att beställa genom Svenska Kyrkan i Habo. 

Habo Kyrka var också en av de kyrkor som var med i tv-serien Kyrkornas hemligheter 2013, och kyrkan fick även pryda ett av postens julfimärken 2002.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar