torsdag 22 mars 2018

Vi hör av oss

Vi hör av oss  (2018) av Jacob Sundberg innehåller nio noveller. Varje novell är en anställningsintervju från början till slut. 
Från baksidetexten:
"Vi hör av oss är en skruvad bok för alla som någon gång med bultande hjärta suttit på en anställningsintervju-eller planerar att göra det. Kort sagt för alla dem som någon gång hört eller riskerar att höra orden Vi hör av oss"

Ja skruvade är verkligen vad man kan kalla att dessa exempel på anställningsintervjuer är. Jag skrattade högt för mig själv flera gånger.Jag tror att den sista novellen med titeln Smittar som Ebola, var den mest skruvade. Den intervjun handlar om Kent Eskilsson som söker anställning som generalsekreterare på förbundet för de som har Hypokondri. Det blir en diskussion om man är sjuk eller inte när man har hypokondri för hypokondri är ju det att man inbillar sig att man är sjuk och inte är det.
Även de andra åtta novellerna/intervjuerna är väldigt roliga så jag rekommenderar Vi hör av oss som rolig läsning men knappast som en övning in för en anställningsintervju utom om du verkligen inte vill ha jobbet du söker. 

2 kommentarer: