lördag 9 februari 2013

Tusenskönor


Tusenskönor är den andra delen i Kristina Ohlssons deckarserie med Fredrika Bergman. Efter att tidigare läst och tyckt väldigt bra om  Askungar som är den första i serien, så  har jag nu läst ut Tusenskönor. Jag blev inte besviken!  Kristina förtjänar allt beröm hon har fått för sina deckare. Jag har tredje delen, Änglavakter,  i min "deckarhylla" och jag kommer nog att läsa den rätt snart framöver. Den fjärde delen  är Paradisoffer, och femte delen Davidsstjärnor  har nyss kommit ut. 
Kristina har tidigare arbetat som  säkerhetspolitisk analytiker på rikspolisstyrelsen. Läs mer om henne här.

Från baksidetexten:

"Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.
Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.
I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro."


Under läsandets gång tänker jag, skulle detta kunna hända i verkligheten? Ja kanske, Otäckt är det ju i vilket fall som helst.
Upplösningen kanske inte riktigt var den förväntade, det kändes rätt komplicerat,  men något åt det hållet hade jag i tankarna då jag läste.


2 kommentarer:

  1. Jag ska ge mig på Änglavakter nu i mars har jag tänkt :)

    SvaraRadera
  2. Ok. jag dröjer nog lite längre, mycket annat o läsa också. Men jag får ju kolla in vad du tycker om den :)

    SvaraRadera