tisdag 29 maj 2012

Våga drömma
Lena Maria Klingvall blev kidnappad till Tv-programmet  här är ditt liv när hon var på bokmässan 2010. Hennes självbiografiska bok - Våga drömma - hade då inte kommit ut än, troligen hade den blivit försenad ,för hon satt och tecknade i mun och fotkonstnärers monter när en sångkör började sjunga för henne och hon blev inbjuden som huvudperson hos Ingvar Oldsberg. 
Lena Maria föddes utan armar och med ett normalt ben och ett ben som är kortare.
Eftersom jag och Lena Maria är uppväxta i samma kommun,  Habo i Västergötland, så kände jag till henne före programmet, men för många svenska tv-tittare var hon helt okänd. I Japan däremot har hon varit en hyllad sångstjärna sen länge. Hon har också  simmat till sig guldmedaljer i Paralympic.
Det är fantastiskt att läsa om Lena Marias karriär i Japan, om hennes uppväxt med föräldrar som inte daltade med sitt handikappade barn, och om hur hon klarar att försörja sig själv och leva ett normalt liv - Om det nu är ett normalt liv att flyga fram och tillbaka till  japan och andra länder i Asien för att uppträda på fullsatta arenor, samt inneha en butik i Jönköping, där hon säljer sin konst och skivor. 
I boken berättar Lena Maria om både glädje och sorg som förekommit i hennes liv. Lena Maria har en kristen tro och hennes sångkarriär är präglad av detta. Hon är en person som fått gåvan att glädja andra och alltid verkar glad och ser saker från den positiva sidan.

Ur Lena Marias förord:
"Min önskan med den här boken är att den får väcka livslust. jag hoppas den ska påminna om att varje människa är en unik varelse och en fantastisk person. Alla har enorma möjligheter trots de begränsningar  de lever med. Jag hoppas den uppmuntrar och inspirerar dig att vara på ditt liv och dina talanger. Att pröva dina egna vingar, tänka stora tankar - och våga drömma!"


Betyg 4
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar