tisdag 23 april 2019

Brudslöjan

Brudslöjan (2019) av Kamilla Oresvärd har jag läst nu under Påsken som så kallat "Påskekrim". Jag har inte läst något av Kamilla tidigare, men då detta är den första boken i en ny serie som heter Vargöserien, så vet jag att jag kommer läsa mer av henne för den här gav mersmak. Även om jag är Västgöte så har jag varit väldigt lite i de trakter som Brudslöjan utspelar sig, men det handlar om en liten ort på landsbygden och det vet jag ju hur det är på sådan småorter. 

Från baksidan:
"Den unga Lisa-Marie hittas under mystiska omständigheter död på sin bröllopsnatt. Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands, dras in i polisutredningen. När hon börjar nysta i fallet växer en helt ny bild av Lisa-Marie fram, och Mona inser att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana." 

Jag gillade karaktärerna, särskilt vill jag lära känna Mona Shiller mer, hon har ett förflutet som hon håller lite hemligt och jag undrar om vi som läsare får veta mer om henne i framtida böcker, jag hoppas på det. Jag gillar också miljöbeskrivningen, och så var det en lagom lång bok att läsa som Påskekrim 😊. Jag har inte mycket mer att säga än att jag rekommenderar läsning av Brudslöjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar