fredag 2 juni 2017

Ställer ut barnboksbilder

Jag har under flera år samlat på vykort med motiv från bilderböcker. Jag har ca 200 kort, mest är det motiv från böcker av Elsa Beskow och Astrid Lindgren, men jag har även många kort med motiv från Pettson-böckerna. Fler exempel är Alfons Åberg, Mamma Mu och kort på Lillan av Ivar Arosenius. 
Min syn på bilder från bilderböcker är att det är Konst, mycket av denna konst är odödlig som exempelvis Elsa Beskows illustrationer. Just Elsa Beskow ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag var och såg  utställningen med hennes originalteckningar på Nationalmuseum då de visades där 2002. Bilder från barnböcker väcker minnen och nostalgi från barndomen. Jag har även kompletterat min samling med frimärken med motiv från barnböcker, eller med författare som exempelvis Astrid Lindgren.
Jag har nu fått möjlighet att ställa ut en del av mina kort på biblioteket i Gråbo, och jag hoppas att de som ser dessa skall känna igenkännandets glädje från barndomen. Det är ju en utställning som kan glädja flera generationer.

Det var inte så lätt att ta bra bilder, men jag visar dem här ändå 

2 kommentarer: