fredag 28 november 2014

Margot


Har lyssnat på Margot av Bengt Ohlsson (2012) Uppläsare Johan Svensson.

"Författaren och journalisten Bengt Ohlsson har följt Margot Wallström i spåren, från hennes arbete på FN i New York till barndomens Kåge i Norrlands inland. Han har medverkat i stenhårda förhandlingar med krigsdrabbade länder där övergrepp på kvinnor är vardagsmat, följt med på glamourösa välgörenhetsgalor och suttit vid köksbordet tillsammans med hennes familj."

Det var en lättlyssnad bok och Margot har verkligen öppnat sig för Bengt Ohlson. Hon berättar om sin barndom och ungdomstid, sina äktenskap och om sitt familjeliv. Även om det så personliga som att mista ett barn och om sorgen och känslorna kring detta väjer hon inte för att berätta om.
 Miljöerna växlar mellan New York, barndomsbyn Kåge i Västerbotten och  Hammarö i Värmland. Det läses även växelvis ur ett dokument som beskriver händelserna i Guinea den 28 september 2009. Då samlades oppositionella på en fotbollsstadium när soldater och poliser tog sig in, stängde utgångarna och dödade åtminstone 157 aktivister med kulor och knivar. Dessutom begicks otaliga sexuella övergrepp. Jag tyckte detta kändes lite konstigt för jag fattade inte vad det handlade om utan detta har jag nu fått googla fram, och hittade svaret i gp:s recension.
man får även lite historia om det socialdemokratiska partiet och Margot berrättar också om sin syn på Göran Persson och hur hon upplevde det när Anna Lindh som stått henne nära mördades.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar