lördag 30 juni 2012

Askungar

 Deckarförfattaren Kristina Ohlssons debutbok Askungar har fått mycket ros i recensioner och bloggar, och det är bara att stämma in i hyllningskören. Det var längesen jag läste en spänningsroman som fängslade mig så. Jag kommer definitivt att läsa hennes andra böcker framöver. Personerna i utredningsgruppen får jobba hårt samtidigt som de har olika bekymmer i sina privata liv. Jag gillar när man kommer polismän o utredare inpå livet i deckare, samtidigt som det måste vara en viss avvägning med stycken om det, och om fallets fortgång. Här har Kristina Ohlsson lyckats bra.

 Ur baksidetexten:

 En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom. I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt. Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på. Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska.

Spännande intrig som naturligtvis är otäck. Rekommenderar alla som inte läst Askungar än - Gillar du spänning så läs den.


Betyg 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar