fredag 10 februari 2012

BrobyggarnaHar nu läst Brobyggarna Jan Guillous stora projekt, där han skall skriva en släkthistoria som utspelar sig under 1900-talet. Denna första del sträcker sig från 1901 till 1919. Handlingen har hittills utspelat sig i Norge, Tyskland och i Östafrika.  Det är en bok på nästan 600 sidor och Guillou är duktig på att beskriva tidsandan och framtidstron i början av 1900-talet. Växelvis får man följa brobyggen på Hardangervidda och i Östafrika. Som läsare får man mycket fakta då mycket beskrivs i detalj - Brobyggen, jakt, och inte minst krig – kan kännas lite jobbigt ibland, men min totala  läsupplevelse är stor och jag ser fram emot att läsa nästa del.
Historien börjar med tre norska fattiga bröder som blir faderlösa men trots det får en chans att studera för att bli ingenjörer. Det är endast två av bröderna man fått följa i denna bok men troligen kommer det att handla om den tredje brodern i kommande del. 
En liten undran är hur många delar Jan Guillo har planerat om det skall vara ca 20 år i varje del så blir det fem delar.... x 600 sidor - Känns maffigt!


Betyg 4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar