söndag 2 april 2017

Internationella Barnboksdagen

Att Världsbokdagen infaller i april det visste jag, närmare bestämt är det den 23:e april som boken firas med en egen dag. Att det idag den 2:a april är Internationella barnboksdagen har jag inte vetat om föränn idag, när jag i mitt facebookflöde ser att det är idag som barnboken firas. Världsbokdagen skrivs det om på Wikipedia men inte om Internationella barnboksdagen, mer än att den finns under rubriken temadagar.
Förlagen och bokhandlare hakar i alla fall på denna dag, och jag gör det nu genom att blogga om det. Kanske det blir en dag som kommer att uppmärksammas mer framöver.
Jag har ett personligt tema med en person som jag läser lite extra om och av under året. I år är det Elsa Beskow som är denna person. Hittills har jag inte läst något särskilt om henne i år, men hon finns med i min läsplanering redan nu i april. Jag har däremot läst om Ingrid Vang Nyman i boken med hennes namn som titel av Lena Törnqvist, samt att jag håller på att läsa Vår Pippi vår Vang, som är en antologi skriven av flera illustratörer. I den är det mycket bilder.
Det blir lite upprepning att läsa båda dessa böcker så i den senare blir det mer läsning av det som känns nytt. Ingrid Vang Nyman föddes för 100 år sedan i år, därav har hon uppmärksammats en del.
När det gäller övrig läsning kommer jag nog att läsa lite mer ungdomsböcker och böcker för unga vuxna i år än just barnböcker.Men ibland går jag till biblioteket (som har Meröppet på min ort)och bläddrar i bilderböcker.
Kanske jag firar dagen med att läsa någon Elsa Beskowsaga. 

Visste Du att det är barnboksdagen idag ? och hur firar du den i så fall?

2 kommentarer:

  1. Nej, jag hade inte någon aning om att det är Internationella barnboksdagen i dag. Men kul att få veta. Jag kommer inte att fira med läsning av någon särskild barnbok. I går läste jag om Mio, min Mio bara för att jag kände för det efter att ha läst en biografi om Astrid Lindgren. I dag blir det enda barnboken den jag ska läsa högt vid nattning av barn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gissar att det är många som inte visste att det ens fan ns en internationell barnboksdag. Kul att du läser lite barnböcker, och God-natt saga för barn är ju som det ska vara tycker jag :-)

      Radera