lördag 31 december 2016

Inför mitt sjätte bokbloggarår

Summering av Läsåret 2016 och planering inför 2017  


Jag hade inget tema för 2016, då jag hade tänkt fortsätta med de två teman som jag hade haft under 2015. Det enda jag läste som kan räknas in på temat Klimathotet var Hetta av Ian McEwan, hade även tänkt att jag skulle läsa något mer om Karin Och Carl Larsson, men om dem blev det inget nytt läst.
Nu tänker jag ta nya tag och mitt tema för 2017 är att läsa de böcker som står i min hylla om Elsa Beskow, och även de mindre kända sagorna hon skrev. Skall fortsättningsvis ha just personer som tema, det känns som det rätta för mig. Elsa Beskows sagor och framförallt hennes bildskatt är liksom Carl Larssons målningar underbara barndomsminnen för mig. 
2016 har jag läst 40 böcker och det får bli mitt mål att hamna där eller på ett högre antal för 2017. Planen för 2016 var också att läsa fler böcker av manliga författare och av författare från andra länder, då jag märkt att min läsning varit ojämnt fördelad till förmån för kvinnor, och just svenska kvinnor. Hur har jag då lyckats med att  få en bättre fördelning? Ja inte särskilt bra, 26 böcker var skrivna av kvinnor och således 14 av män. När det gäller författarens hemland är fördelningen än värre 12 böcker var skrivna av författare från något annat land än Sverige. Inser att det är svårt att bättra på detta, men försöka duger och vi får se hur jag lyckas under 2017.

Denna bok av Stina Hammar är en av de böcker jag planerar att läsa i mitt Elsa Beskow- tema 2017. Den utkom 2002, och jag tror att jag köpte den då, men ej läst mer en något lite i den. 

2 kommentarer:

 1. Hej såg du tv programmet om konst på onsdag kväll som handlade om Elsa Beskow? Om inte se det på play http://www.svtplay.se/video/12051482/konsthistorier/konsthistorier-sasong-1-avsnitt-1

  violen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag missade inte det. Kul o se henne på rörliga bilder, och sen bara älskar jag hennes målningar.

   Radera