onsdag 7 oktober 2015

Blandat blod

Blandat blod av Katarina Mazetti (2008) är första delen i romanserien Släkten. En serie jag länge tänkt att jag ska läsa. Det är en historisk bokserie där man som läsare får följa en släkts äventyr och öden. Intrigerna utspelar sig nära maktens centrum från vikingatid fram till nutid. Det är olika författare som skriver de olika delarna. Handlingen i denna första del utspelar sig på 900-talet i Blecinga skärgård (Blekinge) och i Kiev i nuvarande Ukraina.
Så här står det på baksidan av boken:

" I första delen av romanserien släkten  möter en enkel båtbyggarsläkt från Blekinge en sidenhandlarsläkt från det kultiverade Kiev och en ny släkt bildas.  Blandat blod är en oförglömlig släktsaga om egensinnig kärlek och gåtfulla försvinnanden som för läsaren tillbaka  till de mest mytomspunna perioderna i svensk historia, vikingatiden."

Jag gillade den här boken och läste den snabbt. I bland är det roligt att som omväxling läsa böcker med handling förlagd till en tid så långt bort i tiden. Kanske jag skulle velat ha det än mer detaljerat beskrivet men då hade det blivit en mycket tjockare bok, gissar att författarna fått en viss begränsning i sitt uppdrag.


I pocketupplagan jag läste kan man läsa hur Katarinas forskning om tiden och hur hon  tänkt när hon skrev boken. Man kan även läsa början på Sigrids historia som är den andra boken i serien skriven av Karin Wahlberg.

2 kommentarer:

  1. Detta är en författarinna som jag länge tänkt läsa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har bara läst Grabben i graven bredvid och Familjegraven av Katarina tidigare men ska nog läsa lite mer av henne hon har ju skrivit mycket mer.

      Radera