onsdag 5 september 2012

Tankar kring bokinköp och läsprioritering

I veckan  har jag handlat lite böcker på olika loppisar, det är så jag köper mina flesta böcker nu för tiden. Billigt är det, särskilt att köpa pocketböcker. Blev lite irriterad när jag kom hem och upptäckte att jag hade en av böckerna redan. Hur ska jag hålla alla böcker i huvudet? De olästa böcker som står i min hylla alltså? Sagt o gjort så blev det att ta fram en anteckningsbok o penna. I denna bok noterade jag alla olästa böcker som jag har i uppdelning A-Ö efter titel (hittade en oifylld telefonbok som var linjerad utan gata osv.) Det var lite skrämmande att se resultatet, räkna dem vågar jag inte ens tänka på... Så nu får det bli prioritering nr 1 att läsa av mina egna böcker ! Jag försöker läsa blandat så  blandat som möjligt, inte flera deckare på raken exempelvis. Även gamla o nyutgivna böcker vill jag helst ha i min blandning. Det kan ju va lite svårare förstås om jag bara skall läsa begagnade böcker, men en gång såg jag samma dag en bok på loppis för några kronor som också stod på hyllan för nyheter på biblioteket - lite kul. Hur som helst så kommer jag ha med min lilla bok i väskan framöver och absolut när jag åker till bokmässan, så det inte blir fler dubbletter.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig att det är himla irreterande när man kommer hem med dubletter. Jag har alla mina böcker på nätet så det är bara och kolla på mobilen :) Fast en anteckningsbok är ju också en bra ide.

    SvaraRadera
  2. Låter lite avancerat med internet o telefon, men penna o papper är väl på utdöende :) Det viktigaste är ju i alla fall att försöka ha koll på vad man har.

    SvaraRadera