lördag 14 februari 2015

Livets och kärlekens vatten


Livets och kärlekens vatten (2013) av Ana Porss är en historisk roman som jag tyckte mycket om. Jag har tidigare läst Anas böcker som utspelat sig kring de bygder jag växt upp i. Den här romanen utspelar sig bl a i Stockholm men även på andra platser i Sverige och lite i Danmark och ja lite i Paris också.
Huvudperson i boken är Charlotte Forsberg, en ung kvinna som lever under enkla förhållanden tillsammans med sin mor i Stockholm. Hon bevittnar upploppet då Axel Von Fersen mördas i  Gamla stan år 1810, och kort därefter blir hon  hämtad av en okänd man och förd till Danmark. Man får sedan  följa hennes livsresa fram till sin död. 
Ana har från historisk fakta  fantiserat vidare och resultatet är en mycket intressant och spännande roman. Det är en intressant tid i Sveriges historia som det handlar om och om du vill veta lite mer om verkligheten bakom personerna i romanen kan du läsa om det här.
Att Axel von Fersen och Marie Antoinette hade en relation är väl klarlagt och på sitt sätt är det den kärlekshistorien som denna bok handlar om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar